Klistermærker

Klistermærker kaldes med et engelsk udtryk også for stickers. I bund og grund kan det være næsten, hvilken som helst type papir, vinyl eller plastik, der har en form for klister på bagsiden, der kan gå under betegnelsen klistermærker.

Alligevel skelner man ofte mellem forskellige typer: labels eller mærkater bruges til at mærke produkter, mens skåret folie og storformatprint er i en boldgade helt for sig, idet det oftest bruges til skiltning , bilreklamer, stafferinger og dekoration.

Figurskåret vinylklistermærke med UV-laminering designet for Rock'n'Rolstad Lydservice
Figurskåret vinylklistermærke med UV-laminat for maksimal holdbarhed i stærkt sollys.

Klistermærkets funktion

Skal klistermærket bruges som reklame, til afmærkning, til at skrive på eller bare til udsmykning? Mulighederne er næsten uendelige og mange gange kan de kombineres.

Klistermærket som cool reklame eller grim graffiti?

Klistermærker kan også bruges i det urbane miljø, hvor det i mange år har har været brugt som en mellemting mellem graffiti, reklame og street art.

Det er nogle gange lidt kryptisk, ikke-forklarende, meget ungdommeligt og råt når klistermærker bruges på denne måde. Oftest på lygtepæle, trafiklys, offentlige skilte etc. Dog er det også ofte ilde set og det er kun klistermærkets tidsbegrænsede karakter, der gør det en anelse mere stuerent end graffiti.

Raleigh-klistermærke med UV-laminering
Specielt fremstillet klistermærke med UV-laminering for maksimal holdbarhed i stærkt sollys.

Design af dit klistermærke

Ret ofte bliver klistermærker figurskåret, så omridset følger grafikken. Det giver flotte og dynamiske klistermærker. Andre gange har klistermærket et andet format en de gængse firkantede; runde, ovale, trapez-formede eller måske en kombination. Mulighederne er næsten ubegrænsede, men også kun næsten, for maskinerne, som skærer mærkerne ud, har også deres begrænsninger. Det er derfor vigtigt at være i god dialog med det trykkeri, som skal trykke klistermærkerne.

Skal dit klistermærke være så billigt og enkelt som muligt, eller skal det være i topkvalitet og kunne tåle at sidde udenfor i regn, frost og hamrende solskin med masser af påvirkning fra både varme og UV-lys?

Dekorativbureauet hjælper dig hele vejen fra idé og overvejelser, til udkast, design og til færdigtrykt klistermærke.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial