Bøger

Med trykkeriernes faldende priser er det indenfor relativt kort tid blevet muligt for almindelige mennesker, iværksættere og små firmaer at få udgivet bøger udenom de etablerede forlag.

Bøger til erhvervslivet

Specielt henvendt til iværksættere, nystartede og selvstændige er det blevet populært at udgive bøger til fx selvhjælp og undervisning.

Ofte bliver denne slags bøger også udgivet som e-bøger eller PDF-filer – evt. som en teaser for papirudgaven eller som et supplement.

Større virksomheder har i mange år gjort brug af bogformatet til fx jubilæer, årsrapporter eller lignende.

Forlagsvirksomhed med forskellige bøger

Der er mange former for bøger, man kan forestille sig selv at udgive.

Personligt har jeg flere bøger i støbeskeen; en er en sangbog med danske og norske julesange, en anden er en bog med en samling af artikler om grafisk design.

Min kæreste, som har startet Vikingekogebogen.dk og jeg barsler også med to vikingekogebøger, som bliver meget forskellige i både indhold, udseende og til forskellige formål.

Den ene kogebog er beregnet til at blive brugt i naturen, og den bliver derfor udformet som en håndbog i lommeformat uden prangende fotos, men med små ensfarvede vignetter – altså håndtegnede illustrationer. Da den formentlig ofte vil komme til at ligge fremme på vikingemarkeder landet over, skal designet på forsiden kunne indgå i et autentisk vikingemiljø, men da den også skal være praktisk, vil det formentlig blive en bog med spiralryg, så den bliver nem at håndtere.

Den anden kogebog bliver helt modsat i et større og mere farverigt format, da den skal bruges i hjemmet. Der bliver mere plads til at udfolde sig på, så den vil få flotte farvefotos, men også mere tekst og baggrundsstof. Her påtænker vi, at bogen skal have en flot, stiv perm i lækkert design.

Der er altså mange ting at tage stilling til inden man giver sig i kast med at udgive bøger. Dekorativbureauet hjælper gerne i de forskellige faser af din bogudgivelse; fra idéstadiet, over skrivefasen til korrektur, layout og tryk af den færdige bog.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial